Vergi Dünyasını Keşfet
Popüler Başlıklar
- Birleşme Bölünme Ve Tür Değiştirme Hallerinde Vergi Uygulamaları
- Yargı Kararı Derlemesi -2: Dar Mükellef Kurumlara Yapılan Ödemelerde Vergilendirme
- Tevsi Yatırımlarda İndirimli Kurumlar Vergisi Hesaplaması
- Dönem Sonu Değerleme İşlemleri
- Avans Kar Paylarının Şirkete Geri Çağrılmasının Vergisel Sonuçları
Vergi Dünyası Hesabım
- Üye Ol
-
Giriş
Yeni Üye Ol
Üye hesabı oluşturarak, daha hızlı alışveriş yapabilir, yeni ve eski siparişlerinizin durumunu güncel takip edebilirsiniz.
Yeni Üye Ol -
Sepetim
Sepetinizde 0 ürün var
- Arama
BİLGİ
BİLGİ
Kasım 2026
İSTANBUL ÜNİ. SOSYAL BİLİMLER ENST. İŞLT. ANABİLİMDALI FİNANS DOK. PROG. DOKTORA ÖĞR. FATİH YEGİN
Alternatif Finansman Aracı Olarak Menkul Kıymetleştirme: Dünya Ve Ülkemiz Uygulamaları
İSTANBUL ÜNİ. İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ FİNANS ANABİLİM DALI ÖĞR. ÜYESİ PROF DR BENGÜ VURANİSTANBUL ÜNİ. SOSYAL BİLİMLER ENST. İŞLT. ANABİLİMDALI FİNANS DOK. PROG. DOKTORA ÖĞR. FATİH YEGİN
200
Sepete Ekle
Şirketlerin giderek artan kaynak ihtiyacı yeni ve alternatif finansal araçların geliştirilmesini zorunlu kılmıştır. Finans sisteminde yeni bir finansman yöntemi olarak öne çıkan menkul kıymetleştirme, şirketlerin likit olmayan varlıklarını veya gelecekteki nakit akışlarını, sermaye piyasalarında alınıp satılabilir finansal araçlara dönüştürülmesine olanak sağlayan önemli bir enstrüman niteliğindedir. Çalışmanın temel amacı, şirketlere finansman ve likidite sağlayan, yatırımcılara yeni yatım imkanları sunan ve riskin yapılandırılmasında önemli katkısı bulunan menkul kıymetleştirme işlemlerinin ülkemizde henüz istenilen seviyeye varamamış olduğunu ve bu sistemin geliştirilmesinin zorunlu olduğunu ifade etmektir. Çalışma, bir finansman tekniği olan menkul kıymetleştirmenin dünya uygulamalarıyla birlikte ülkemizde de gerek kredi faaliyetlerinde gerekse de sermaye piyasalarının derinleşmesi konusunda büyük önem arz ettiğini ortaya koymaktadır.
Bu İçeriği Görüntüleyebilmek İçin Aşağıdaki Ürünleri Satın Alabilirsiniz.
İlgili Diğer Yayınlar
Hemen Satın Al
Makaleyi Satın Al
İSTANBUL ÜNİ. İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ FİNANS ANABİLİM DALI ÖĞR. ÜYESİ PROF DR BENGÜ VURAN, İSTANBUL ÜNİ. SOSYAL BİLİMLER ENST. İŞLT. ANABİLİMDALI FİNANS DOK. PROG. DOKTORA ÖĞR. FATİH YEGİN 200
Kasım2026
